Håndklædetørrere

Håndklædetørrer

Find flotte håndklædetørrer til el og fjernvamre 

Håndklæderaduatoren giver dit badeværelse personlighed.  Har du en håndklædetørrer på badeværelset, har du et godt hjælpemiddel til at holde orden. Hygiejnisk er det en sikker vinder.  Men det er mere end det!  En håndklæderadiator er et designelement, som giver dit badeværelse personlighed.  Nyde den dejlige fornemmelse af varme håndklæder efter et skønt bad.

Her hos Strømberg bestræber vi os på at levere dansk design i gennemført høj kvalitet, og vi arbejder hele tiden på at blive bedre.  Vi er førende på markedet, når det gælder håndklædetørrere.  At være markedsførende er en konstant udfordring, men udfordringer virker motiverende på os.

Vi ved fra vores lange erfaring, at der dukker mange spørgsmål op, når der skal vælges håndklædetørre/håndklædevarmer/håndklæderadiator. Der skal vælges stil, størrelse - skal den være til centralvarme, el eller måske begge dele.? Spørgsmålene er mange og det er vigtig, at have disse ting på plads før byggeriet går i gang, da VVS’eren skal forberede alle installationerne.

Vi har derfor samlet de mest hyppige spørgsmål, som du skal have afklaret inden I går i gang med renoveringen eller nybyggeriet. Det er også altid en god idé at have sin VVS’er med på råd, og vi hos Strømberg er selvfølgelig også klar til at hjælpe. 

Hvilke typer ventiler kan jeg bruge?

En returtermostat-ventil måler vandets temperatur inde i radiatoren og ikke lufttemperaturen i rummet. Denne ventil er ideel til fjernvarme, eller i tilfælde hvor radiatoren skal være varm nok til at tørre håndklæder, uanset hvor varmt der er i rummet (en almindelig termostatventil vil slå fra, og håndklædetørren vil blive kold, når rummet bliver for varmt – som det eksempelvis sker, når der bades).

Der kan også vælges en manuelventil, her skal du selv regulere den – åbne og lukke den efter behov.

Kan håndklædetørren tilsluttes fra toppen?

Som udgangspunkt, ja. Det er dog ikke alle modellerne som har den mulighed, i vores sortiment af håndklædetørrer/håndklædevarmere, der kan du anvende Asola, Calidus og Fabero.  Man skal dog bruge et stigerør (SG4 i vores sortiment) for at sikre, at den nederste del af radiatoren også bliver varm.

Hvilken temperatur har en håndklædetørre med elpatron/varmeelement?

En el-radiator slår fra, når vandet i den overstiger en temperatur på 60-65 ºC. På det tidspunkt vil håndklæderadiatoren have en overfladetemperatur på 38-40 ºC. Der er altså indbygget en termostat, som hele tiden måler på vandets temperatur. 

Vores nye AMG-elpatron har en indbygget boost/timer-funktion, som giver to timers tørring ved et enkelt tryk. Herefter vil varmelementet vende tilbage til udgangspunktet, så hvis den var slukket fra start, så vil den automatisk slukke efter de 2 timer er gået. En rigtig smart løsning, som er med til at reducere elforbruget – uden at gå på kompromis med funktionaliteten. 

Hvor højt skal en håndklædetørre monteres? 

Vi anbefaler, at den installeres minimum 15 cm fra gulvet, men den kan installeres så højt, som det ønskes. En anden rettesnor kan være, at toppen af håndklædetørren skal være ca. 180 cm fra gulvet. Derudover kan håndklæderne sagtens hænge neden under håndklæderadiatoren nederste rør.

Hvor meget kan håndklædetørren opvarme – bruges som anden varmekilde?

Der er mange forskellige forhold, der skal inddrages for at kunne udregne det korrekt, men som tommelfingerregel anbefaler vi, at man ganger rummets kubikmeter (højde x bredde x længde) med 60. Dermed finder man frem til det antal watt, der anbefales for et rum af den størrelse.  Strømberg anbefaler ikke at erstatte en almindelig radiator med en håndklædetørre, vi anbefaler altid at have en primær varmekilde, som kan supplere håndklædevarmeren. Der kan dog være undtagelser, hvis badeværelset er mindre, godt isoleret osv.  Håndklæderadiatoren, kan nemt kombineres med gulvvarme og denne løsning anvendes i mange projekter, nybyggerier samt ved renoveringer.

El-håndklædetørrer / el-håndklæderadiator

Strømbergs el-håndklædetørrer, er kategoriseret med IP44, og bør kun installeres ifølge reglerne om elektriske apparater i baderum/vådzoner. Du bør altid få råd og vejleding af en autoriseret elektriker, så du sikre dig at installationen er udført korrekt og i forhold til gældende regler.
Der er 900 mm ledning på vores elpatroner, og det er muligt at lave installationen skjult, så el-dåsen bliver dækket af en roset, se vores Ravigo elpatron LINK 

Hvad er kombidrift eller en kombiløsning?

Dette er en når du kan udnytte din håndklædetørre hele året, selvom der er slukket for centralvarmen. I vinter halvåret opvarmes håndklædetørren med central-/fjernvarme, og om sommeren benytter en elpatron når cirkulationspumpen er slukket. Strømberg har udviklet et kombiventilsæt, som gør det muligt at anvende samme center afstand, som ved en håndklædetørre, der kun er tilsluttet centralvarmen/fjernvarmen. Se den her 

Placering af håndklædetørren

En standard stålradiator med krom eller hvid overflade, bør ikke installeres over badet eller i ruseområdet. Der er risiko for, at de daglige vandstænk fra badet eller bruseren kan medføre rustdannelse på radiatorens overflade. (Strømbergs garanti vil ikke være gyldig, hvis en håndklædevarmer er installeret i et sådant upassende eller forkert område.) Den eneste håndklædetørre, som vi vil anbefale til et bruseområde er en radiator i rustfrit stål, og selv den skal man sørge for at vedligeholde ved at holde den tør, poleret og varm. Håndklædetørrer må heller ikke installeres ved siden af et toilet eller et urinal. Der bør være minimum 500 mm, i modsat fald dækker vores garantien ikke. 

Alle vores rosetter er 70 mm i diameter, og dækker derfor en indmuringsdåse, så du får det pæneste og meste enkle design.

Rådgivning

44 52 45 24

Personlig rådgivning alle hverdage fra 08:00-16:00

kataloger
Se vores kataloger og bliv inspireret
Nyhedsbrev

DESIGN nyheder, trends og messer

Få nyheder og tilbud tilsendt direkte i din mailboks.